Євробачення-2019 без України: падіння Росії, прорив з Азербайджану та інші фаворити конкурсу

Дар'я Тарасова
11 травня, 2019 субота
15:48

До гранд-фіналу Євробачення в Тель-Авіві менше тижня, букмекери пильно стежать за учасниками конкурсу та чи не щогодини змінюють рейтинг виконавців

18 травня в Ізраїлі відбудеться фінал пісенного конкурсу. Увага фанатів прикута до списків букмекерів: їхні прогнози щодо переможців майже завжди справджуються. Тривалий час у топ-5 фаворитів Євробачення-2019 була і Україна. Однак цього року конкурс відбудеться без нашої делегації.

За результатами глядацького голосування та оцінками професійного журі у Нацвідборі перемогла MARUV. Утім Анна Корсун не підписала угоду із НСТУ, а інші учасники Нацвідбору відмовились їхати в Тель-Авів замість неї. 

Рейтинг учасників Євробачення-2019, який сформували букмекери, постійно змінюється. Деякі артисти міняються позиціями в рамках першої п'ятірки, а хтось після 2-місячного тріумфу взагалі вибуває з переліку фаворитів. Натомість їхнє місце займають та міцно закріплюються представники країн, які раніше навіть не були в першій десятці.

Еспресо.TV розповідає про цьогорічних фаворитів Євробачення.

Дункан Лоренс (Duncan Laurence) / Нідерланди

null

Нідерланди не вигравали Євробачення вже понад 40 років. Тож, коли півроку тому букмекери почали робити прогнози, ще не визначений учасник пісенного конкурсу від цієї країни посідав 14-у сходинку. На першому місці був виконавець з Росії, ім'я якого, до речі, в січні ще також не було відоме.

Усе кардинально змінилося, коли за країнами-учасницями постали конкретні артисти та пісні: Дункан Лоренс від Нідерландів та Сергій Лазарєв від Росії.

Оприлюднена Лоренсом композиція "Arcade" принесла йому місце в трійці лідерів. А представлення Лазарєвим його пісні Scream підняло та остаточно закріпило нідерландця на першому місці в рейтингу букмекерів.

25-річний Дункан Лоренс, справжнє ім'я якого Дункан де Мур, розпочав музичну кар'єру у 2014 році. Музикант закінчив Рок Академію в Тілбурзі, а під час навчання грав у кількох студентських гуртах. Підлітком він багато займався музикою, удосконалювався, писав власні пісні та вірші. Хлопець став відомий у Нідерландах після участі в 5-му сезоні "Голосу Голландії", де пройшов у півфінал.

Створення композиції "Arcade", з якою він виступить на Євробаченні, пов'язане для Лоуренса з особистою трагедією. У юному віці померла людина, яку він сильно кохав. "Arcade" – це історія про прагнення недосяжного, бажання кохання та пошук надії. Судячи з виступів під час репетиції у Тель-Авіві, Дункан Лоренс готує для глядачів Євробачення лазерне шоу.

Однак наприкінці квітня популярний блог про Євробачення Wiwibloggs виявив відео в Youtube, на якому музикант виконує пісню "Arcade" у червні 2017 року. Згідно з правилами Євробачення конкурсна пісня не може бути комерційно представлена та звучати на концертах, телебаченні та радіо до 1 вересня 2018 року. Тож автори Wiwibloggs вважають, що співак порушив регламент Євробачення.

У той же час, ролик мав всього 500 переглядів і не був комерційною презентацією. Відео 2017 року було зроблене під час виступу музиканта на студентському вечорі. Якщо представники Євробачення вважатимуть інакше, це може спричинити дискваліфікацію учасника. 

 

Джон Лундвік (John Lundvik) / Швеція

null

З 4-ї сходинки в рейтингу букмекерів на 2-у піднявся шведський співак та автор пісень Джон Лундвік. Він народився у Лондоні, але ще немовлям був усиновлений шведською родиною. Саме написання пісень дало старт музичній кар'єрі Лундвіка: він створює саундтреки до фільмів, написав пісню для весілля шведської принцеси Вікторії у 2010 році.

У 2018-му Лундвік взяв участь у шведському телевізійному пісенному конкурсі Melodifestivalen та посів 3-є місце. Ця подія зіграла вирішальну роль для нього як співака. Лундвік отримав можливість співати на концерті з нагоди 70-річчя королеви Швеції Сільвії, багато виступав на телебаченні та дав чимало концертів. 

У Тель-Авіві музикант представлятиме Швецію з піснею "Too Late for Love". Композиція вже очолила топ-50 Швеції та наразі є однією з найпопулярніших на шведському радіо. На Євробаченні-2019 Лундвік умовно представлятиме і Велику Британію: він є композитором і автором слів пісні "Bigger than Us" Майкла Райса.

 

Сергій Лазарєв / Росія

null
 
Цьогорічне Євробачення в Тель-Авіві стане вже другою спробою для росіянина Лазарєва. У 2016 році на пісенному конкурсі у Стокгольмі він посів 3-є місце. Його випередила Джамала, принісши перемогу Україні, та Дамі Ім з Австралії, яка отримала друге місце. 

Рівно за тиждень до фіналу Євробачення в Тель-Авіві Лазарєв, відомий як колишній вокаліст гурту Smash!! та актор театру, у рейтингу букмекерів опинився на 3-й сходинці. До того два місяці поспіль він незмінно втримував 2-у позицію. А ще до презентації конкурсної пісні на початку березня був головним претендентом на перемогу. Самі ж росіяни наперед розчарувалися у власному представникові і пророкують співаку лише місце у першій п'ятірці. 

Сергій Лазарєв виконає пісню "Scream", продюсером якої виступив Філіп Кіркоров. Музику до композиції, як і для конкурсної пісні у 2016-му, написав Дімітріс Контопулос (Греція), а текст - Шарон Вон (США). 

 

Чингіз (Chingiz) / Азербайджан

null

Останні кілька місяців і аж до 6 травня у п'ятірці фаворитів тримався співак і автор пісень зі Швейцарії Люка Ханні. Музикант доволі впевнено посідав третю позицію в рейтингу букмекерів і на 3 дні навіть піднімався на 2-е місце. Однак за півтора тижні до фіналу Євробачення-2019 представник Азербайджана, який до цього ні разу не потрапляв навіть у десятку фаворитів, зайняв місце швейцарця у топ-5.

Уродженець Росії Чингіз Мустафаєв у ранньому дитинстві переїхав до Азербайджана. З ранніх років хлопець грає на гітарі та пише пісні.

Чингіз є переможцем азербайджанської версії шоу "Pop Idol", виступав на фестивалі "Нова хвиля" в Юрмалі та брав участь в українському "Голосі країни".

Кілька років тому Чингіз створив гурт Palmas. Він сам пише музику та виконує і національні пісні.

У Тель-Авіві він представить композицію "Truth", автором якої є болгаро-австрійський музикант Борислав Міланов.

 

Махмуд (Mahmood) / Італія

null

Букмекери кілька разів на день змінюють свої прогнози щодо третьої, четвертої та п'ятої позицій рейтингу. Зазвичай на цих сходинках ті ж самі виконавці міняються місцями. Наразі представнику Італії пророкують 5-е місце.

Алессандро Махмуд, який виступає під сценічним ім'ям Махмуд, має в Італії доволі успішну кар'єру. На його рахунку – співпраця з популярним італійським репером Фабрі Фібра та поп-зіркою Мікелем Браві, дебютна платівка Gioventù bruciata, яка посіла перше місце в Італійському чарті альбомів - FIMI / GFK та потрапила у чарт Швейцарії. До чартів Італії потрапляли і окремі сингли музиканта.

У лютому 2019-го Махмуд переміг на фестивалі Sanremo з піснею "Soldi". Трек став надзвичайно успішним в Італії та отримав статус платинового. "Soldi" очолив усі італійські чарти, зокрема і iTunes, Spotify, Apple Music та навіть чарт Spotify Global Top 50. У чарті Швейцарії композиція, з якою музикант виступить у Тель-Авіві, посіла 25-у сходинку.

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.93
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
27 квітня
11:09
Завдали збитків місцевому бюджету на 8,5 млн грн: посадовці міськради Дніпра отримали підозри
11:08
Оновлено
Атака на НПЗ біля міста Слов'янськ-на-Кубані у РФ
Дрони СБУ атакували військовий аеродром і два НПЗ у Краснодарському краї РФ, - ЗМІ
10:47
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
10:43
лотерея
Керівників двох найбільших операторів державних лотерей в Україні підозрюють в організації нелегальних азартних ігор
10:37
Оновлено
Наслідки атаки РФ на Дніпропетровщину уночі 27 квітня
Росія атакувала Україну ракетами: у трьох областях пошкоджені 4 ТЕС, є постраждалі
10:35
Китай - Тайвань. Повітряні провокації
Тайвань повідомив про активність військових літаків Китаю після візиту Блінкена
10:24
нафтовий танкер
Хусити вдарили ракетами по нафтовому танкеру, що прямував з Росії в Індію
10:14
Протягом доби росіяни 2 121 раз обстріляли Донеччину: поранили трьох мирних жителів
10:07
Речник Південного командування Сил оборони Дмитро Плетенчук
Росіяни бояться виводити у Чорне море власні кораблі через українську ППО, - Плетенчук
10:04
OPINION
Ольга Лень
Між ганьбою й обов'язком інколи варто обрати обов'язок
09:55
Ексклюзив
швидка
Майор запасу НГУ Гетьман прокоментував евакуацію з двох лікарень Києва
09:38
свічка
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
09:16
управління розвідки Міністерства оборони
Коштує понад $5 млн: бійці ГУР уразили новітню російську РЛС "Подльот"
09:09
Володимир Зеленський
"Зеленський категорично відкидає будь-які мирні ініціативи": РФ поширює новий фейк
09:00
Коли наступає піхота, як збивають льотчиків-асів і хто здолає орду – 5 книг про перемогу силою зброї та силою духу
08:38
сили ППО
Масована атака РФ: українська ППО знищила 21 із 34 ракет
08:27
Часів Яр
РФ не полишає спроб атакувати Часів Яр, можуть обійти місто, - ISW
08:09
Оновлено
Ракетоносій "калібрів"
Росія утримує у Чорному морі два ракетоносії: загальний залп до 8 "калібрів"
08:07
OPINION
Віктор Шлінчак
Влада мусить "зшивати" країну, а не каналізувати негатив
08:01
втрати окупантів
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 6 танків, 38 артсистем і понад 1100 військових, - Генштаб
07:28
Аналітика
Військова допомога США
Яких загроз очікувати від Росії, поки нова допомога від США не почне діяти на повну. Пояснюємо
07:25
Літак. авіація, Польща
Польща двічі за ніч підіймала в небо літаки через ракетну атаку РФ по Україні
06:50
розвідувальні безпілотники MQ-9A Reaper
У Ємені розбився американський безпілотник MQ-9 Reaper: хусити заявили про його збиття
06:25
3 окрема штурмова бригада, ЗСУ
В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією
03:33
Володимир Зеленський та Борис Джонсон
Die Welt: Оприлюднено деталі мирної угоди, яку Україна та РФ могли підписати у квітні 2022 року
03:05
Хезбола, Ліван
ЦАХАЛ ліквідував у Лівані терористів, що запускали ракети по Ізраїлю
02:31
Вакцинація
ВООЗ не рекомендувала вживати антибіотики при лікуванні COVID-19
01:59
Реджеп Тайїп Ердоган
Туреччина розриває торговельні відносини з Ізраїлем через Палестину
01:20
Finnair
Літак Finnair не зміг приземлитися в Естонії через перешкоди GPS з боку РФ
00:56
Нафтогаз
У Нафтогазі розповіли скільки побутових споживачів справно платять за газ
00:38
Обстріл, Харків
Харківська ОВА спростувала фейк про евакуацію влади та військових з облцентру
00:28
Бельгія
Посилення ППО України: Бельгія виділить 200 млн євро та ракети
00:10
Канада надасть близько $12 млн на виробництво БПЛА й закупівлю снарядів для України
2024, п'ятниця
26 квітня
23:49
У лікарні помер поліцейський, поранений 4 квітня у Харкові
23:04
Іспанія
БМП, боєприпаси та ракети для Patriot: Іспанія передасть Україні новий пакет допомоги
22:43
Військовий літак Іл-20М КООТ-А
Німеччина підіймала свої винищувачі для перехоплення російського літака
22:19
Король Чарльз III
У Букінгемському палаці оголосили про повернення короля Чарльза до публічних заходів
21:57
грузія
У Грузії член керівної партії "Грузинська мрія" виступив проти закону про "іноагентів"
21:55
Ексклюзив
Охоплені практично всі порушення прав людини, які на сьогодні існують в Україні: адвокатка Пушина про звіт Держдепу США
21:51
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, та спільне виробництво БПЛА: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою
Більше новин