Кіберполіція затримала п'ятьох шахраїв, які імітували торги на біржах

Кіберполіція викрила 5 шахраїв, які обікрали понад 150 українців й іноземців, імітуючи торги на фінансових біржах

Про це повідомляє прес-служба кіберполіції.

У Запоріжжі виявили шахраїв, які через інтернет залучали людей до інвестування в фіктивні фінансові торги на міжнародній арені, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники створили веб-портал, де імітували діяльність міжнародних інвестиційних компаній. Вони пропонували клієнтам створити особистий кабінет та вкласти мінімальну суму - близько $100.

Наголошується, що в подальшому вони залучали клієнтів до, нібито, трейдингової діяльності з можливістю легкого та швидкого заробітку. Сума внесків щоразу зростала, а клієнти навіть не підозрювали, що не мають перспектив повернення своїх коштів

За даними кіберполіції, ця діяльність принесла їм понад 9 млн грн.

Зазначається, що під час обшуків у підозрюваних вилучили ноутбуки і комп'ютери, які використовували для адміністрування "липових" веб-ресурсів, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи.

Наголошується, що "в офісі" зловмисників було виявлено копії паспортів потерпілих.

Тільки за останні 2 тижні шахраї залучили до участі в "торгах" до 15 осіб, які інвестували близько $10 тис., йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею "шахрайство" ККУ. Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.