Секс між майбутніми "марсіанами" і землянами може бути небезпечним. Чому

Професор Університету Райса Скотт Соломон впевнений, що людство зможе організувати колонії на Марсі до 2050 року, але еволюція зробить секс між колонізаторами Марса і жителями Землі небезпечним

Про це пише Inverse.

"Темпи еволюції залежать від того, наскільки сильну перевагу у виживанні дасть та чи інша мутація. Якщо ця перевага складе від 50% і більше, то нові гени будуть передаватися з величезною швидкістю", - каже дослідник.

На думку Соломона, серед змін, які чекають на перших "марсіан" є ущільнення кісток, які будуть необхідні, щоб подолати гравітацію Марса (вона становить лише третину від гравітації Землі).

До того ж, колонізатори можуть стати більш короткозорими а їх шкіра змінить тон, щоб пристосуватися до високого рівня радіації на планеті.

Одна з головних змін, на думку вченого, стосуватиметься імунної системи - в стерильному середовищі без земних мікроорганізмів людям просто не потрібен буде механізм для боротьби з ними.

Саме остання зміна може призвести до того, що секс з землянами стане для дітей марсіанських колоністів смертельно небезпечним. Соломон впевнений. що нездатність створювати сім'ї і відправляти потомство туди і назад сильно ускладнить відносини між жителями двох планет, і думати над вирішенням потенційної проблеми потрібно вже зараз.

"Якби я планував людське поселення на Марсі, я б відправив туди сотні тисяч людей з максимальним генетичним розмаїттям", - міркує Соломон.

Він додає, що генетичні ознаки перших поселенців багато в чому визначають траєкторію розвитку всього виду. Якщо відправити на Марс фізично розвинених людей, то їх потомство буде більше схильним до фізичної сили, ніж земляни.