У кримських татар немає гарантії на існування. Чубаров попередив про наслідки подальших дій РФ

Необхідним є не лише усвідомлення трагічних подій часів депортації корінних народів Криму, а й недопущення їх повторення

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав в Анкарі, передає Укрінформ.

"Говорячи про депортацію 1944 року, можемо констатувати, що якщо Росія надалі контролюватиме Крим, то у кримських татар немає жодної гарантії щодо існування. З цього маємо виходити і в цьому напрямку працювати. Ми хочемо, щоб всі пам’ятали, що не усвідомлення трагічних подій минулого, зокрема депортації, містить ризик повторення, не лише по відношенню до кримських татар, а й до будь-якого іншого народу", - сказав він.
У своєму виступі перед учасниками заходу він нагадав, що гоніння кримських татар відбувається не сім десятиліть, а понад два століть.

Він наголосив, що концепція "Крим без кримських татар", закладена в часи Катерини Другої, реалізовувалася цілеспрямовано й постійно.

За його словами, після повернення кримським татарам вдалося би, наскільки це можливо, загоїти свої рани, але сталася анексія 2014 року.

"В 2014 році сталася нова окупація та продовжується, закладені Катериною, продовжені Сталіним, інструменти зараз в руках Путіна", - резюмував Чубаров.