Світовий банк надасть Україні $200 млн позики на розвиток сільського господарства

Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення про надання Україні позики в розмірі $200 млн на реалізацію програми з прискорення приватних інвестицій в сільське господарство

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

“Програма на основі результатів з прискорення приватних інвестицій у сільське господарство покликана розширити можливості малих і середніх підприємств (МСП) у сільськогосподарському секторі”, - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що експорт сільськогосподарської продукції залишається основною рушійною силою української економіки: на неї припадає майже 42% ($18 млрд) загальної вартості експорту. Зараз сектор не повністю використовує свій потенціал.

"Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності та зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі. Підвищення продуктивності сільського господарства на 30 % могло б протягом наступних п'яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4 %», - заявила Сату Кахконен, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.