Укроборонпром випробував ракетний комплекс "Нептун"

Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" пройшов вогневі випробування на одному з військових полігонів на Одещині

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому у Facebook.

Під час випробувань перевірялась робота цілої низки нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Р-360 отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування.

Наголошуєься, що крилата ракета отримала і новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту, а також крила та рулі більшої площі, які мають підвищити керованість та маневреність Р-360.

У крилатій ракеті замінено частину електронних та цифрових систем, які мають забезпечити її роботу у складних умовах. Серед цих нововведень – новий радіовисотомір, завдяки якому вдалось зменшити висоту польоту Р-360, йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, саме цей параметр є одним із найважливіших, бо чим менша висота польоту, тим складніше противнику побачити та перехопити крилату ракету. І тепер Р-360 може летіти у лічених метрах над поверхнею. Це значно зменшує час для її виявлення, ідентифікації та перехоплення, наголошуютьу  концерні.

Зазначається, що замінено складові частини системи навігації, які наразі забезпечуватимуть роботу навіть в умовах потужного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

Наголошується, що загалом, враховуючи всі зміни у крилатій ракеті Р-360, а також її можливості маневрувати на маршруті польоту до цілі, стає можливим обійти зони протиповітряної оборони противника та знищити ціль у тилу ворога несподіваним ударом.

Довідка.

РК-360МЦ "Нептун" - український береговий мобільний ракетний комплекс з прикорабельними ракетами Р-360. Комплекс має дальність стрільби до 280 км. Максимальна кількість ракет Р-360 в одному залпі: 24 одиниці. Має інтервал пуску в залпі від 3 до 5 сек. Час розгортання комплексу на новій позиції - до 15 хвилин.