Wi-Fi для всіх землян: супутники проекту Starlink зняли з Землі

Мешканець Нідерландів на ім'я Марко Лангбрук (Marco Langbroek) розрахував швидкість руху супутників Starlink і зняв їх на камеру і виклав відео в себе на сайті

Відео Лангбрук виклав у себе на сайті.

Чоловік використовував монохромну камеру Watec WAT-902H3 з об'єктивом Canon FD 50 mm f / 1.8. За його словами, він знав висоту розгортання супутників і похилу орбіту, що дозволило йому визначити, де саме з'являться об'єкти на нічному небі.

"Ось відео, яке я зняв, будьте готові до того, що у вас вибухне мозок! Мої розрахунки виявилися не такими вже марними: супутники пройшли близько до розрахованим місця і з'явилися навіть на три хвилини раніше. Це було дивовижне видовище. Я закричав "вау!", Коли побачив цей сяючий "потяг". Він виявився яскравішим, ніж я очікував", - сказав Марко Лангбрук.

Нідерландець нарахував 56 об'єктів. SpaceX вивела супутники на висоту 440 кілометрів, але поступово вони самі за допомогою двигунів, що працюють на ефекті Холла, піднімуться на висоту 550 кілометрів. Лангбрук також зазначив, що пізніше супутників стане тисячі, і він турбується, як зміниться небо, адже супутники сяють яскравими вогнями.

Що це за проект

Проект Starlink являє собою 11 943 супутників, які зможуть забезпечити високошвидкісний інтернет-доступ по всьому світу. Такий собі "загальноземний Wi-Fi".

Все буде працювати за принципом комірчастої мережі, в якій супутники зможуть перенаправляти сигнал в райони з максимальним завантаженням. Він передаватеметься безпосередньо на станції і термінали в будинках користувачів, а для роботи системи знадобиться мінімум інфраструктури.

Це дозволить провести інтернет в регіони, де раніше доступ до мережі був відсутній взагалі. При цьому швидкість з'єднання навіть в найвіддаленіших точках буде доходити до 1 Гб / с.

Детальніше про те, як функціонуватиме проект та чому така кількість супутників від однієї компанії безпрецедентна, читайте у матеріалі: Маск хоче забезпечити Wi-Fi всю планету. Як діятиме новий проект від SpaceX