Відсіявся серйозний суперник "Динамо" на шляху до групи Ліги чемпіонів

Перемога "Челсі" над "Арсеналом" у фіналі Ліги Європи вивела французький "Ліон", потенційний суперник "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів, відразу в груповий етап турніру

Про це повідомляє Isport.

У разі перемоги "Арсенала" французький клуб почав би єврокампанію з 3-го кваліфікаційного раунду, оскільки "Арсенал" міг як переможець Ліги Європи отримати пряму путівку в груповий етап Ліги Чемпіонів. Однак тепер "Ліон", який посів 3-е місце в чемпіонаті Франції, згідно з регламентом УЄФА, зіграє в основній стадії. Таким чином, замість "Ліона" в раунді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів зіграють "Істанбул Башакшехір" (Туреччина) і ЛАСК (Австрія).

З другого раунду в кваліфікації стартують чотири команди. Сіяними будуть "Базель" (Швейцарія) і "Олімпіакос" (Греція), а несіяними ПСВ (Нідерланди) і "Вікторія" (Чехія). Два переможця виходять до наступного етапу. У третьому раунді кваліфікації будуть сформовані чотири пари. Динамо виявиться в числі сіяних команд. Також перевага при жеребкуванні отримають "Порту" (Португалія), а також переможці пар другого раунду.

У числі несіяних будуть "Брюгге" (Бельгія), "Істамбул", ЛАСК, а також "Краснодар" (Росія). Оскільки УЄФА розводить команди з України та Росії, то "Динамо" шлях до групового етапу почне поєдинком з однією з трьох команд - "Брюгге" (Бельгія), "Істамбул" або ЛАСК.