Доба на фронті: бойовики обстріляли Об'єднані сили із заборонених мінометів, ракетних комплексів і зеніток

У понеділок, 2 червня, російські найманці на Донбасі 13 разів обстріляли позиції української армії, у тому числі із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції біля Новоселівки Другої з мінометів заборонених калібрів 120 мм і 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, під Верхньоторецьким - зі 120-мм і 82-мм мінометів, неподалік Авдіївки зі 120-мм мінометів і станкових протитанкових гранатометів, поблизу Кам'янки - з протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок ЗУ-23-2 та станкових протитанкових гранатометів, у районі населеного пункту Піски - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поряд із Новотроїцьким - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, у районі Водяного - з автоматичних станкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли українські позиції поблизу Попасної зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, у районі Новозванівки - з 82-мм мінометів, озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил унаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано. На кожний обстріл українські військові дали ворогу відповідь. За даними розвідки, 3 червня одного загарбника було поранено.

Від початку доби 4 травня окупанти двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід": біля Авдіївки - зі 120-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, поблизу Опитного - зі станкових протитанкових гранатометів. Втрат серед  українських військовослужбовців унаслідок цих обстрілів немає. На кожний обстріл українські підрозділи відповіли вогнем.