Столтенберг сказав, яким чином Україна може потрапити до НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав реформування оборонних і безпекових установ та боротьбу з корупцією єдиним шляхом до членства України в Альянсі

Про це Столтенберг сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає УНІАН.

"Ми також дотримуємося дуже важливого і фундаментального принципу, що кожна держава має суверенне право вирішувати свій власний шлях, і це також стосується України", - наголосив генсек Альянсу.

"Ми маємо тісне і хороше партнерство з Швецією, Фінляндією, Австрією та іншими країнами, які вирішили не добиватися членства в НАТО, і ми повністю це поважаємо. Але ми також поважаємо, коли країни вирішують, що вони хочуть добиватися членства. Потім ми сідаємо (за стіл переговорів) і вивчаємо, коли і як ми можемо допомогти їм стати готовими для членства та відповідати стандартам НАТО", - сказав Столтенберг.

При цьому він зауважив, що "важливе повідомлення полягає у тому, що лише від країни, яка вирішує добиватися членства, і 29 країн - членів залежить рішення, коли ця країна буде готовою приєднатися до Альянсу".

"Ми підтримуємо і допомагаємо Україні з втіленням реформ, модернізацією її оборонних та безпекових установ, щоби відповідати стандартам НАТО і боротися з корупцією. Цьому зараз приділяється наша увага, це добре для народу України, це добре для її безпекових установ, і це також є єдиним шляхом для майбутнього членства в НАТО", - наголосив Столтенберг.