Зеленський: Євроінтеграція є гарантією незалежності і добробуту українців

ЄС і надалі залишається надійним партнером України на шляху створення історії успіху

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Еспресо.TV.

Зеленський зазначив, що для нього дуже важливо, що перший закордонний візит у якості президента відбувається саме у Брюссель.

"Я щиро вдячний президенту Європейської ради Дональдом Туском за запрошення, відчуття єдності та взаєморозуміння", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що після зустрічей з керівництвом Європейської ради і Єврокомісії, він упевнений в тому, що ЄС й надалі залишається надійним партнером України на шляху створення історії успіху.

Європейська інтеграція - це, впершу чергу, системна робота на зміни в середині держави та імплементація реформ і зобов`язань, передбачених угодою про асоціацію між Україною та ЄС.  

"Україна має продовжувати свій рух до Європейського Союзу. Європейська інтеграція - це гарантія незалежності України, це гарантія добробуту українського народу, запорука прискореного економічного та технологічного зростання", - наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що його основне завдання - протидія російській агресії.

"Україна в ЄС – це смерть російського імперського проекту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін на всьому пострадянському просторі", – зазначив Зеленський.