У Канаді схвалили будівництво космодрому для українських ракет

Міністерство охорони навколишнього середовища Нової Шотландії дало дозвіл компанії Maritime Launch Services на подальші кроки щодо будівництва космодрому для українських ракет Циклон-4М

Про це повідомляє Громадське, з посиланням на Space.com.ua.

“Cьогоднішнє рішення міністра Вілсона підтверджує зобов’язання MLS будувати і керувати космодромом Нової Шотландії згідно з екологічними та безпековими вимогами. Ще раз ми дякуємо громаді за її величезну підтримку цієї ініціативи”,- заявив президент і виконавчий директор MLS Стів Матьє.

Maritime Launch Services — це стартап, заснований в Галіфаксі, який планує побудувати космічний порт в Новій Шотландії для запуску супутників. Компанія планує спочатку використовувати українську ракету-носій Циклон-4М, розроблену та побудовану українськими підприємствами КБ Південне та ВО ПМЗ. Для MLS дозвіл на будівництво був довгоочікуваним.  Наявність дозволу була найважливішою складовою для отримання фінансування.

•Нагадуємо, що будівництвом космодрому  буде займатися найбільша будівельна компанія в Атлантичній Канаді — Lindsay Construction.

•Найбільший в історії космічний телескоп Webb планують запустити вже у 2019 році. Він майже втричі більший та потужніший за знаменитий телескоп Hubble.

•Вчені знайшли на Марсі колосальні запаси води. Раніше його не помічали - він знаходився глибоко під грунтом, а зараз вийшов на поверхню планети внаслідок ерозійних процесів.