Екологи закликали не маніпулювати проблемами екології на парламентських виборах

Разом з підвищенням уваги до екологічних питань в Україну прийшов світовий тренд використання теми екології в комерційних і політичних цілях

Про це йдеться в заяві професійної асоціації екологів України.

"Цинічне використання даної теми нарівні зі зниженням тарифів і боротьбою з корупцією - вже рутинне сьогодення, яке ми спостерігаємо у ЗМІ, і є маніпулятивною передвиборчою технологією", - зазначають екологи.

Вони пояснюють, що небезпека використання екологічної теми в політичних цілях полягає в тому, що реальні екологічні проблеми, якими необхідно займатися на державному рівні, при цьому замовчуються. 

"З’являється нове явище, як екотероризм, що використовує питання екології, як інструмент маніпуляцій, - наголошується в заяві. - Зараз, напередодні дострокових парламентських виборів, як і під час президентської кампанії, насущні екологічні проблеми залишаються без уваги, штаби політиків вже почали роздмухувати аспекти, що існують не у вигляді реальних проблем, а у вигляді міфів у свідомості виборців. Проблеми, що представляють реальну загрозу для українців, знову залишаться в тіні".

У зв'язку з цим професійна асоціація екологів України закликає уникати маніпуляцій на екологічні теми.