Спроби Росії скомпрометувати досягнення України - це не реванш, а останні конвульсії перед нашим вступом до ЄС та НАТО, - Княжицький

Про це заявив нардеп, голова Української частини Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС, Микола Княжицький під час урочистого заходу з нагоди 2-ої річниці безвізу у Львові

Про це пише Еспресо.TV.

“Відзначаємо 2-річчя безвізу у Львові. Це не випадково, адже Львів - це рубіж патріотизму, тверезої думки та погляду в майбутнє. Навіть, коли всюди в Україні погано, то Львів завжди зберігає нашу перспективу. Ми тут стоїмо біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. Пам’ятаєте той час, коли Чорновіл не мав ніде жодної підтримки, він тільки вийшов з таборів, його переслідували все життя. Він приїхав у Львів і зі Львова почав національне відродження. Те, що почав Чорновіл, дуже важко було потім розвивати. Чорновіл не став президентом, ми продовжували жити в посткомуністичному суспільстві. Але після останнього Майдану, Революції Гідності, ми справді отримали українську владу, яка досягла безвізу, підписала Угоду про Асоціацію, провела українізацію, побудована була українська церква. Було так багато зроблено!” - наголосив Княжицький. 

Також нардеп зазначив, що всі спроби проросійських сил здійснити  реванш та відкат назад не матимуть жодного успіху.

“В цій ситуації дуже важлива позиція всіх нас, позиція всіх львів’ян. Зараз Російська імперія робитиме все, щоб скомпрометувати всі наші досягнення. Вона вже зараз це робить. Але ми переконані, що це не реванш, а останні конвульсії перед тим, коли ми побудуємо таку Україну, яка стане і членом Європейського союзу і членом НАТО” - заявив Микола Княжицький.

Зазначимо, що сьогодні у Львові відбулося відзначення другої річниці безвізового режиму України з Європейським союзом. Участь у заході взяли перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та голова парламентського комітету з питань культури та духовності, голова Української частини Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС, Микола Княжицький. 

Нагадаємо, що підписання угоди про безвізовий режим України з Європейським Союзом відбулося 17 травня 2017 року у Страсбурзі. 11 червня 2017 року на території України запрацював безвізовий режим.