У Путіна заявили, що "господар Молдови" таємно пропонував переорієнтацію на Москву

Віце-прем'єр РФ Дмитрій Козак, який є спецпредставником президента Путіна з питань співпраці з Молдовою, заявив, що молдовський олігарх, лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк запропонував проросійській Партії соціалістів створити спільну коаліцію

Зокрема, пропонувалося врегулювати придністровський конфлікт шляхом федералізації Молдови, повідомляє російське видання Коммерсант.

За словами Плахотнюка, саме Росія, зокрема Козак, пропонував йому вирішити придністровський конфлікт через федералізацію республіки. Проте Козак стверджує: 3 червня наприкінці зустрічі з представниками Демократичної партії Плахотнюк в присутності своїх соратників в конверті передав пропозиції про умови створення коаліції з Партією соціалістів.

"Ознайомившись зі змістом конверта, ми з подивом побачили пропозиції відверто антиросійської Демпартії про радикальну зміну зовнішньополітичного курсу Молдови з переорієнтацією на Росію і про врегулювання придністровського конфлікту на основі федералізації Молдови", - сказав Козак.

Козак переконує: тему врегулювання придністровського конфлікту і федералізації Молдови Москва ні з ким з політичних партій не обговорювала.