47,5% виборців підтримують "Слугу народу", - опитування

Лідером електоральних симпатій серед політичних сил залишається партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Загалом 69% українців висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 15% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% – не голосуватимуть, 4% – не визначилися.

Серед тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями, 47,5% планує віддати свій голос за партію "Слуга народу".

Прохідний бар’єр долають "Опозиційна платформа – За життя" (10,4%), "Європейська Солідарність" (7,9%), "Батьківщина" (7,5%) та партія "Голос" (6,4%).

За партію "Сила і честь" готові проголосувати 4,3%, за "Радикальну партію" – 2,5%, партію "Громадянська позиція" – 2,4%. Рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

У разі другого туру, якщо партія, яку вони підтримують зараз, не буде брати участі у виборах, 10,6% виборців можуть проголосувати за партію "Слуга народу". 7,8% - можуть підтримати партію "Батьківщина"; 6,7% - партію "Голос"; 6,6% - партію "Опозиційна платформа – За життя"; 5,7% - партію "Сила і честь"; 3,9% - партію "Громадянська позиція"; 3,1% - партію "Європейська солідарність". Решту партій підтримують менше 3%.

Разом з тим, чверть опитаних зазначили, що планують відпустку на другу половину липня 2019 року. При цьому 80% з них вважають, що матимуть змогу проголосувати. 14% – заявили протилежне, ще 6% – не визначилися.

Третина планує провести відпустку за місцем проживання, 37% зазначили, що мають плани відвідати інший регіон України, 18% – за кордон, 18% – ще не визначилися. Відносно більше тих, хто планує відпочинок на другу половину липня, серед виборців партій "Європейська Солідарність", "Слуга народу", а також тих, хто взагалі не має наміру брати участь у голосуванні.

Дослідження проводилось 6-9 червня 2019 року серед 2000 респондентів віком від 18 років.