Суд призупинив ліцензію першого українського лоукостера SkyUp

Баришівський районний суд Київської області тимчасово зупинив дію ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines на право перевезення пасажирів повітряним транспортом

Ухвала від 24 травня опублікована в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Ліцензія призупинена у межах забезпечення позову до компанії. Ім'я позивача у визначенні не вказано.

Згідно з документом, "позивач обгрунтовує свої позовні вимоги тим, що вона відмовилась від послуг з перевезення повітряним транспортом, які не надані та відтерміновані відповідачем, вважає, що дії та діяльність відповідача порушують її права на якісні послуги та обслуговування і безпеку послуг, а тому мають бути припинені, а також необхідно зобов`язати відповідача утриматися від вчинення дій, які порушують умови ліцензії на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом".

У зв’язку з цим суд тимчасово зупинив дію ліцензії, виданої ТОВ Авіакомпанія Скайап на підставі наказу Державної авіаційної служби України №454 від 18 травня 2018 року.

Втім повністю заборонити компанії здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів повітряним транспортом суд відмовився.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня прийняття. Подача апеляційної скарги не зупиняє її виконання.

Авіакомпанія SkyUp Airlines у прес-релізі повідомила, що працює в звичайному режимі, всі рейси виконуються за розкладом.

"З огляду на абсурдність та неправомірність дій суду, ухвала була оскаржена авіакомпанією SkyUp Airlines у Київському апеляційному суді 5 червня 2019 року. Найближчим часом ухвала має бути переглянута в апеляційному порядку, оскільки вона не має під собою ніяких законних підстав. Крім того, суд даної інстанції не мав права виносити ухвалу щодо призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами у сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України та Державіаслужба України”, - пояснили в компанії

Крім того, за словами представників  SkyUp, неправомірність дій судді підтверджує той факт, що підставою для прийняття ним ухвали про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і відповідно ніколи не була її клієнтом, - заявили в SkyUp Airlines.

У компанії заявили, що ухвала “є лише наслідком недобросовісної конкуренції".

Читайте також: Куди та за скільки літатиме український лоукост Sky Up