У Молдові побилися новий глава МВС і очільник поліції

Міністр внутрішніх справ від нового уряду спробував зайти до Генерального інспекторату поліції, чому активно перешкоджав глава відомства

Про це повідомляє Інтерфакс.

Поліцейські зупинили сутички між новим міністром внутрішніх справ Молдови та чинним начальником Генерального інспекторату поліції, йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що інцидент стався біля будівлі управління Національного інспекторату розслідувань у Кишиневі.
 
Наголошується, що кілька співробітників цього управління підтримали новий уряд Молдови. Тож очільник поліції відразу ж відсторонив їх від роботи. Будівлю Генерального інспекторату було заблоковано поліцейськими в масках, а в кабінетах співробітників, які перейшли на бік нового уряду, почалися обшуки.
 
Начальник Генерального інспекторату поліції Олександр Пинзар, звільнений рішенням нового уряду, виходячи з офісу, повідомив журналістам, що в "будинку знаходяться важливі документи та інформація про свідків гучних кримінальних справ, тому сили поліції прибули для запобігання витоку інформації".
 
Новий міністр внутрішніх справ, голова партії Платформа DA Андрій Нестасе прибув на місце конфлікту і спробував пройти в будівлю, де знаходилися відсторонені від посади поліцейські. Однак йому не дозволили це зробити, йдеться у повідомленні. 
 
Зазначається, що Нестасе вступив у конфлікт з Пинзарем біля дверей будівлі. Між ними виникла перепалка зі штовханиною.