ДПСУ про розкрадання проекту "Стіна": провину не підтверджено "належними доказами"

У Держприкордонслужбі прокоментували розслідування про розкрадання 16,6 млн грн при будівництві проекту "Стіна", заявивши, що всі докази засновані на судово-економічній експертизі, яка проводилася з порушеннями

Про це йдеться у заяві ДСПУ, оприлюдненій на їхньому сайті.

Зазначається, що в межах компетенції Державна прикордонна служба активно співпрацювала із органами досудового розслідування та надавала усю необхідну інформацію. 

"В той же час, як випливає із повідомлень про підозру, твердження органу досудового розслідування не підтверджується жодними належними доказами", - зазначили в ДСПУ.

Наголошується також, що "висновки, згідно повідомлень про підозру вручених підозрюваним у даному кримінальному провадженні, також спростовуються низкою доказів, наявних у сторони захисту".

"Так, наприклад, головними доказами у даному кримінальному провадженні, які нібито обґрунтовують збитки згідно ч.5 ст. 191 ККУ, є експертизи. Однак усі вони були проведені із значними порушеннями", - написали у Держприкордонслужбі.

Вони додали, що підозра в нецільовому використанні бюджетних коштів обґрунтовується висновками судово-економічних експертиз також повторними, проведеними за ухвалою слідчого судді. 

"У той же час необхідно зазначити, що висновки вищевказаної експертизи спростовуються рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанції, а також низкою інших експертиз, проведених різними експертними установами. Та інші порушення і невідповідності", - наголосили в ДСПУ.

Передача справи до суду свідчить про завершення досудового розслідування, в подальшому докази сторін уже слухатиме суд. 

"У разі, якщо вина військовослужбовців ДПСУ буде встановлена, вони нестимуть відповідальність у відповідності до чинного законодавства", - зазначили в Держприкордонслужбі.