Нафтогаз знизив ціну на газ для споживачів на 7,3%

НАК "Нафтогаз України" зменшив ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів на 7,3% (на 436,11 грн) - до 5553,89 грн/тис.куб.м за (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника)

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Таким чином, у червні ціна газу, за якою "Нафтогаз" продає його газзбутам та постачає споживачам за ПСО, зменшиться на 7,3%, або на 436,11 грн, порівняно з травнем", - зазначили у прес-службі.

Так, кінцева ціна газу для споживачів у Кіровоградській області з урахуванням ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника в червні становитиме 7755,87 грн.

Кінцева ціна в інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.

Зниження ціни на газ у НАК пояснили зменшенням цін на європейському ринку.

"Було б просто несправедливо залишати регульовану ціну на тому ж рівні, коли ринкова ціна падає. Тому ми запропонували декілька варіантів як це можна зробити коректно - один з варіантів, прийнятих урядом, почне діяти в червні", - зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.