Парубій: Як Голова парламенту я передав до Конституційного суду всі необхідні документи про кількісний склад коаліції

Про це сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій журналістам "Еспресо" в кулуарах ІІ Міжнародного Форуму Центральної та Східної Європи "Via Carpatia 2019" в пятницю, 14 червня

"Можу повідомити, як Голова парламенту, я передав до Конституційного суду всі необхідні документи, які підтверджують, що на момент виходу з коаліції "Народного фронту", коаліція існувала, та окрім двох фракцій до її складу входили позафракційні депутати", - сказав він.

Він наголосив: Конституційний суд  має достатньо документально завірених даних, з яких можна зробити висновок:  і в 2016 році, і в травні цього року, до виходу "Народного фронту", коаліція нараховувала понад 226 народних депутатів

"Раду може бути розпущено в тому випадку, коли вона не може повноцінно працювати. Але ВРУ тільки за останній період ми ухвалили надважливі закони: про мову та тимчасові слідчі комісії. Лише минулого сесійного четверга ми ухвалили 12 рішень. І це є свідченням того, що парламент повноцінно працює", - підкреслив Парубій.

На його думку, ідея про її розпуск є виключно політичною і не має жодного стосунку до правового поля.  

Нагадаємо, Конситуційний суд розглядає конституційність указу президента Зеленського про дострокове припинення повноважень парламенту та  призначення позачергових виборів на 21 липня.