Місцева друкована преса мало пише про війну на Донбасі, - Кіпіані

Мешканець Харківської області, яка має кордон з Луганщиною, з місцевої газети, яка фінансується органами влади або олігархами, майже не дізнається про війну

Про це сказав український журналіст, публіцист, історик Вахтанг Кіпіані під час виступу на ІІ Міжнародному форумі Центральної та Східної Європи Via Carpatia 2019, який проходить в смт Верховина на Івано-Франківщині, передає Еспресо.TV.

Кіпіані відповів на питання ведучої Мирослави Барчук про те, як вийшло, що воююча країна проголосувала за людину, яку сплутали з телевізійним персонажем.

"Ми самі себе завоювали, ми самі собі є загрозою. Розмова зараз має відбуватися на кількох рівнях. Перший – це усвідомлення хвороби, коли людина розуміє, що вона хворіє, і що в неї мало часу і треба ефективніше його використовувати. Країна живе зараз без війни, якщо подивитися на дані моніторингів друкованої преси. Зокрема можна глянути на дані по південно-східним областям, по Харківщині, які показують, що обласна, міська преса не пише про війну. Мешканець Харківської області, яка має кордон з Луганщиною, з місцевої газети, яка фінансується органами влади або олігархами, не дізнається про війну. Не дізнається, крім рідкісних повідомлень про обміни чи про розстріли окремих людей", - сказав Кіпіані.

Кіпіані також нагадав, що на українських телевізійних каналах зрідка можна зустріти програми, які присвячені щоденному інформуванню про події на фронті, про військових, про жертви. На його думку, такі програми мають створюватися також за підтримки держави.