Ми не маємо права на толерантність, коли йдеться про інтереси держави, - Кіпіані розповів як протидіяти "медведведчуківізації" українських медіа

Вахтанг Кіпіані, журналіст , який звільнився з каналу "ЗІК" через придбання мовника оточенням Медведчука, – розповів про захист медіа-простору на конференції "Всеукраїнський демократичний форум"

Журналіст взяв участь у дискусійній панелі "5 років протидії російській агресії: нові виклики та загрози" в суботу, 15 червня, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні люди не дивляться телевізор зранку до ночі. Вони обирають конкретні продукти. І якщо політики та експерти припинять  ходити на медіа, дотичні до Медведчука -  глядачі будуть перемикати ці канали.  Я вважаю, що у нас є можливість вплинути на наших обранців, аби вони не контактували з каналами, які несуть токсичну інформацію", - сказав Кіпіані.

На думку журналіста, ціннісна альтернатива так званої "медведведчуківізації" глядачам – не дивитись, а експертам та політикам – не ходити на етери проросійських медіа.

"Віктор Медведчук не грає в демократію. Це – людина, гнила за природою, зі страшним історичним бекграундом, цинічна,  але водночас працьовита та системна. Ходити на його канали, думаючи, що зможемо донести правдиву інформацію – це ілюзія або заробітчанство. Ми маємо бути опірними злу", - зазначив він.

Нагадаємо, у Верховині на Прикарпатті триває ІІ Міжнародний форум Центральної та Східної Європи  "VIA CARPATIA" - щорічний форум,  який проходить у Верховині на Прикарпатті. в рамках Форуму традиційно проходить низка культурно-мистецьких заходів та науково-практична конференція "Коло Вінценза". У ній беруть участь українські та європейські політики, урядовці, інтелектуали та громадські діячі.

Після того, як телеканал ZIK придбав Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука, журналісти почали повідомляти про своє звільнення, зокрема і Вахтанг Кіпіані.