Митрополит Епіфаній: до кінця року ПЦУ отримає визнання з боку кількох православних церков світу

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що зараз відбувається позитивний процес щодо визнання автокефалії Української православної церкви

Про це він розповів в ефірі Радіо НВ.

"Нас визнає вселенський патріарх, який є першим по честі в православному світі. Зараз ми намалювали дорожню карту, представили себе як Православна церква України іншим православним церквам. Промайнуло дуже мало часу від об’єднавчого Собору, пройшло тільки півроку, і протягом цього часу вже зроблено багато. Але всі повинні розуміти, що Москва, отримавши поразку всередині України - бо до отримання Томосу вони говорили про те, що цього ніколи не відбудеться, вселенський патріарх ніколи не прийме рішення і не надасть автокефалію Українській Православній Церкві - працює досить інтенсивно на зовнішньому фронті. Намагається блокувати визнання нашої автокефалії, блокувати наш автокефальний статус", - зазначив очільник ПЦУ.

Читайте також10 фактів про першого предстоятеля Української помісної церкви Епіфанія

"Але, не дивлячись на це, я вірю, що протягом наступних місяців, навіть в цьому році ми отримаємо визнання з боку декількох помісних православних церков", - додав він.

Читайте також10 цікавих фактів про Філарета

Зазначимо, що нещодавно Епіфаній повернувся з Константинополя, де зустрічався з архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом.

Читайте також: Віталій Портников: Філарет формує нові правила