Патріархія Грузії закликала не допустити гей-прайд у Тбілісі. Під час сутичок між прихильниками та противниками ЛГБТ затримано 28 людей

Патріархія Грузії опублікувала заяву, в якій закликала керівництво країни не допустити проведення щорічної зустрічі ЛГБТ-спільноти

Після того як про це стало відомо, у п'ятницю, 14 червня 2019 року, представники "Прайд Тбілісі" анонсували акцію протесту перед урядовою адміністрацією, передає Перший канал телебачення Грузії.

Коли учасники акції почали збиратися перед будівлею уряду, там їх зустріли підприємець Леван Васадзе, захисник традиційних цінностей, актор Гурам Палавандішвілі й представники духовенства. За словами організаторів контракції, їх метою було засвідчити, що вони не дозволять "Прайд Тбілісі".

Ситуація на двох паралельних мітингах кілька разів загострювалася. Поліція затримала 28 осіб. 

"Співробітники правоохоронних органів і поліції в адміністративному порядку за вчинення опору поліції і дрібне хуліганство затримали 28 осіб, які намагалися прорвати поліцейський кордон і киданням яєць проявляли агресію по відношенню до учасників мирної акції, їх прихильників і журналістів. 7 із затриманих поліцією залишаються в ізоляторі тимчасового затримання, а 21 особа було випущено під підписку пізно вноч", - йдеться в повідомленні грузинського МВС.

Міністерство заявляє, що боротьба зі злочинами, вчиненими за дискримінаційними мотивами, і їх ефективне розслідування є одним з пріоритетів МВС.

"Насильство і погроза насильством з даного мотиву є неприйнятними. Міністерство реагувало і буде реагувати відповідним чином на кожен подібний факт. Кожен факт правопорушення буде негайно припинятися", - наголосили поліцейські.