Сьогодні - день народження Катерини Гандзюк

Вбитій внаслідок замаху відомій українській громадській діячці, керуючій справами виконкому міської ради Херсону після перемоги Революції Гідності Катерині Гандзюк сьогодні, 17 червня 2019 року, виповнилося б 34 роки

Про це у своєму Теlegram-каналі написав один з провідників проукраїнського середовища Одеси, колишній голова тамтешнього осередку "Правого сектору" Сергій Стерненко, який сам пережив два замовних напади.

Ось його слова:

"Їй мало виповнитись 34. Але тепер завжди буде 33.

Вбивство Каті це історія не лише про неї. Не тільки про непосаджених замовників (...). Не лише про літр кислоти, якою її вбили.

Це про всіх нас. Про реальність, в якій тебе можуть вбити за те, що ти комусь не подобаєшся, а твоя критика ламає корупційні схеми. І потім поліція робитиме все, щоб причетні уникли покарання, а винним призначають випадкового чоловіка. І за це також нікого не карають.

Читайте також10 фактів із життя Катерини Гандзюк

Історія вбивства Каті це про те, як вбивають наше майбутнє. Безкарно та цілеспрямовано знищують можливості творити позитивні зміни. Зміни, яких так прагнула Катя. Зміни, за які її вбили.

Зміни, яких ми зобов‘язані добиватись, бо саме це і буде кращим пам‘ятником для неї. Заради того, щоб таке більше не повторилося. Щоб в Україні не могли безкарно вбивати людей на замовлення. Щоб не могли нищити наше майбутнє, котрим, поза сумнівом, вона і була".

Зазначимо, що замовниками замаху на Гандзюк Стерненко вважає керівництво області - "Рищука, Гордєєва та Мангера", з якими вона постійно конфліктувала. Ті ж заперечують звинувачення й називають її насильницьку смерть передвиборчою провокацією. Зокрема, Владислав Мангер (на момент вчинення замаху - голова Херсонської облради та обласної організації партії "Батьківщина") впевнений, що провокація була вчинена проти нього особисто та проти "Батьківщини".

Гандзюк своєю чергою вийшла зі складу "Батьківщини", коли Мангер, в минулому - помічник нардепів з СДПУ(о) та ПР, очолив обласний осередок.