Шулявський міст: АМКУ викрив компанії з "Укрбуду" у тендерній змові

Розслідування АMKУ показало, що тендер на реконструкцію транспортної розв’язки на Шулявському мосту вартістю 600 мільйонів гривень компанія "Північно-український будівельний альянс" виграла незаконно

Про це повідомили на сайті Антимонопольного комітету України.

Розслідування Київського обласного територіального відділення зібрало докази, що компанії “Північно-український будівельний альянс” та “Спецбуд-Плюс”, які належать до копрорації “Укрбуд” діяли у змові.

 Окрім підроблених документів у одного з фігурантів розслідування, АМКУ встановив, що зазначені компанії: виконували роботи для одних і тих самих генпідрядників, які є членами тієї ж корпорації, знаходяться за однією адресою, мають спільних працівників, надавали фінансову допомогу одна одній тощо.

Базуючись на сукупності зібраних доказів, 19 червня 2019 р. АМКУ за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів наклав штраф на ТОВ "Північно-український будівельний альянс" - у сумі 56 млн гривень та ТОВ "Спецбуд-Плюс". Встановлення порушення закону автоматично позбавляє ці компанії права участі у публічних закупівлях на 3 роки.