В уряді пропонують створити в Україні міністерство цифрової економіки

Перший віце прем'єр-міністр України Степан Кубів запропонував створити Міністерство цифрової економіки, інновацій та інтелектуальної власності на базі Міністерства економічного розвитку та торгівлі

Про це Кубів заявив під час виступу у Верховній Раді 21 червня, передає прес-служба Кабміну.

“Мінекономрозвитку слід наділити більш широкими повноваженнями у сфері розвитку цифрової економіки. Вже три роки наше Міністерство активно розвиває цифровий порядок денний для України, однак слід нарешті скоротити невластиві функції інших органів влади у сфері цифровізації. Україна має діяти за прикладом колег-європейців та змінити традиційне Міністерство економіки на Міністерство цифрової економіки України", - відзначив Кубів.

За його словами, Мінекономіки наразі активно працює над запровадженням електронних сервісів, зокрема системи електронних торгів “Prozorro.Продажі”, через яку проводять малу приватизацію та продають майно державні компаній, а також міністерства.

Крім цього Кубів заявив, що Міністерство цифрової економіки має опікуватися захистом прав інтелектуальної власності. Так, покращення захисту прав інтелектуальної власності може дати економічне зростання України на рівні 8-9% щороку, повідомив Кубів.