Зеленський відповів на петицію щодо негайного звільнення Авакова

Президент Зеленський відповів на петицію щодо негайного відсторонення від виконання службових обов'язків з подальшим звільнення з посади глави МВС Арсена Авакова

Відповідь президента України оприлюднено на сайті глави держави.

Відповідну петицію №22/057092-еп було зареєстровано 2 червня 2019 року і вона набрала 28 тис. 76 голосів з необхідних 25 тисяч.

Звільнення глави МВС належить до повноважень Верховної Ради, йдеться у повідомленні.

"Звільнення з посади міністра внутрішніх справ України, згідно з Конституцією України, здійснюється за поданням прем’єр-міністра України та належить до повноважень Верховної Ради України", - зазначив Зеленський.

Президент України наголосив, що відповідно до вимог закону член Кабінету міністрів може бути звільнений з посади Радою шляхом прийняття відставки члена уряду за поданою ним заявою про відставку, за поданням прем’єр-міністра України та за власною ініціативою.

Володимир Зеленський зазначив, що аналіз чинного законодавства свідчить, що відсторонення від посади та/або звільнення з посад службових осіб президентом можливе стосовно тих осіб, які ним призначаються.

"Враховуючи конституційні засади поділу державної влади та правового порядку в Україні, законодавчо визначені підстави для участі президента України у відстороненні від посади та ухваленні рішення щодо звільнення з посади міністра внутрішніх справ України наразі відсутні", - наголосив президент.