До Православної церкви України перейшли ще 4 парафії УПЦ МП

У Одеській та Волинські областях чотири парафії УПЦ МП вирішили приєднатися до Православної церкви України

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Парафія храму Святих праведних Іоакима і Анни в Савранському районі Одеської області прийняла рішення перейти з УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України. Про це повідомив прес-секретар Одеської єпархії ПЦУ протоєрей Теодор Оробець.

Одеська область є лідером Півдня України з приєднання храмів до Православної Церкви України. Восьмим приєднанням в області став храм Святих праведних Іоакима і Анни в селі Гетьманівка Савранського району. Цей храм був заснований ще в 1730 році і є пам'ятником архітектури.

"Парафія вже довгий час хотіла приєднатися, але люди сумнівалися. Особисто владика Павло проводив там збори, коли був в Савранському районі. Після його візиту парафія провела ще одні збори, на яких прийняла рішення приєднатися і вже є протокол", - розповів Теодор Оробець.

Водночас, у Волинській області до ПЦУ за останні дні перейшли ще три парафії, повідомляє прес-служба Волинської єпархії. Зокрема, це громади у селах Романів, Ясенівка та Борочиче, які вийшли з Московського патріархату.

"Станом на 20 червня після вручення Вселенським патріархом Томосу про автокефалію наша єпархія збільшилася на 78 парафій. 13 із них увійшли в ПЦУ разом зі священниками", – розповіли в прес-службі.