Біля Будинку вчителя у Києві зібралася тисяча представників ЛГБТ. Від віруючих та правих їх відмежовує кілька кордонів поліції

Станом на 10:00 на столичній вулиці Володимирській у Києві - а саме між бульваром Тараса Шевченка й вулицею Богдана Хмельницького - перебуває приблизно тисяча учасників сьогоднішнього "Маршу рівності"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє журналіст Владислав Красинський, якій також розміщує світлини з цієї події.

Як зазначається, для охорони правопорядку задіяно теж тисячу співробітників Нацполіції, зокрема, кінні підрозділи, які розвернуті обличчям до молитовного пікету правих сил і націоналістів, що навпроти входу до головного корпусу університету. Вони там отаборилися ще учора й перебуватимуть до 12:00.

Окрім того, по обидва боку посиленого кордону працівників МВС діють люди з Поліції діалогу.

В руках у ЛГБТ-спільноти - транспортанти з гаслами про рівність конституційних прав і "веселкові" прапори. Дехто з них приховує обличчя хустками і медичними масками.

Довідка

Олександр Турчинов під час свого перебування на посаді секретаря РНБО виступав проти застосування терміну "гендер", який він називав "антихристиянським штампом", й закликав повернутися до понять "чоловіча і жіноча стать" та розвивати "повноцінну сім'ю", аби захистити Україну від руйнування і морального занепаду.

Своєю чергою чинний прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коли був головою Верховної Ради, заявляв, що в Україні ніколи не буде дозволено одностатеві шлюби.

При цьому лідер партії "Голос", відомий поп-виконавець Святослав Вакарчук говорить, що він не проти таких шлюбів.