Противники ЛГБТ прорвалися крізь оточення навколо "Київ Прайду"

Під час проведення у неділю, 23 червня 2019 року, щорічного "Маршу рівності" у Києві кілька противників заходу, які обстоюють традиційне ставлення до шлюбу та сім'ї, змогли потрапити всередину охоронюваного Нацполіцією периметру

Ще на початку ходи вони пробували порвати плакати, які тримали представники ЛГБТ-спільноти, передає РБК-Україна.

"Співробітникам поліції вдалося оперативно відреагувати і вивести нападників", - зазначається у повідомленні.

Інших інцидентів на акції не спостерігалося.

Кількатисячний "Марш рівності" пройшов від Будинку вчителя до площі Льва Толстого, а звідти - до станції метро "Театральна". Після цього ходу було завершено.

Водночас, маршрут "Прайду" зазнав корективи. Пройти повз головний корпус Київського національного університету прихильникам одностатевих відносин не дали християни та праві політичні сили.

Довідка

Олександр Турчинов під час свого перебування на посаді секретаря РНБО виступав проти застосування терміну "гендер", який він називав "антихристиянським штампом", й закликав повернутися до понять "чоловіча і жіноча стать" та розвивати "повноцінну сім'ю", аби захистити Україну від руйнування і морального занепаду.

Своєю чергою чинний прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коли був головою Верховної Ради, заявляв, що в Україні ніколи не буде дозволено одностатеві шлюби.

При цьому лідер партії "Голос", відомий поп-виконавець Святослав Вакарчук говорить, що він не проти таких шлюбів.