За приготування "снарядів" для провокації на "Марші рівності" доведеться відповісти, - Нацполіція

Затримано дев'ятьох осіб, що займалися виготовленням "снарядів" для провокацій на "Марші рівності" у Києві. Розпочато кримінальне провадження

Про це інформує Еспресо.TV з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

У затриманих правоохоронці вилучили знаряддя для підготовки провокацій. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що вік зловмисників - від 18 до 48 років.

"Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 296 (приготування до хуліганства). Їм загрожує від трьох до семи років ув’язнення. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу", - наголосили у Національній поліції.

На самому ж "Прайді" затримань не було.

Довідка

Олександр Турчинов під час свого перебування на посаді секретаря РНБО виступав проти застосування терміну "гендер", який він називав "антихристиянським штампом", й закликав повернутися до понять "чоловіча і жіноча стать" та розвивати "повноцінну сім'ю", аби захистити Україну від руйнування і морального занепаду.

Своєю чергою чинний прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коли був головою Верховної Ради, заявляв, що в Україні ніколи не буде дозволено одностатеві шлюби.

При цьому лідер партії "Голос", відомий поп-виконавець Святослав Вакарчук говорить, що він не проти таких шлюбів.