Тяжке похмілля, передчасні пологи, викидень: Супрун розповіла про небезпеку алкоголю під час вагітності

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Cупрун спростувала міфи про "безпечне" вживання невеличких порцій алкоголю під час вагітності й розповіла про наслідки дії спиртного для малюка

Про це йдеться у дописі Супрун у Facebook.

"Токсичний вплив будь-якого алкогольного напою для плоду співставний із важким похміллям у дорослої людини. Для мозку дитини, яка розвивається, це дуже важко та завжди має негативні наслідки. Крім того, алкоголь може стати причиною викидня або порушення прикріплення зародку у матці", - написала Супрун.

За словами Супрун, вживати алкоголь не можна впродовж всієї вагітності. Адже, наприклад, серце малюка починає битися наприкінці першого місяця і це може згубно вплинути на розвиток клітин серця. Також, вживання алкоголю може відобразитися на нервовій системі. А це в подальшому вплине на здатність дитини вчитися та запам'ятовувати.

Ключова причина небезпеки алкоголю за словами Супрун, криється у тому, що печінка малюка формується впродовж усієї вагітності. Це означає, що дитина в утробі не здатна вивести алкоголь зі свого організму.

Супрун зауважила, що якщо жінка вживала алкоголь до вагітності, то варто про це повідомити лікарю. На додачу, якщо жінка намагається завагітніти, то алкоголь необхідно вилучити зі свого раціону.

Також, за словами очільниці МОЗ, вживання алкоголю вагітною жінкою може сприяти передчасним пологам.