Повернення РФ до ПАРЄ: Україна готує на наступні засідання "фішечки", - Геращенко

Україна вже готується до наступного засідання ПАРЄ

Про це член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко повідомила у Facebook.

"Але в нас, "старих облич" української делегації і британських лордів, наших грузинських і литовських друзів ще є план. На завтра готуємо на засідання в ПАРЄ "фішечки". Ми боремося", - написала Геращенко.

Також у своєму відеозверненні вона зазначила, що, ті хто проголосували за повернення РФ, перекреслили принципи цього інституту.

"118 політиків Ради Європи несуть відповідальність за вбивства українців на Донбасі та в Криму та за знущання з  політв'язнів", - додала Геращенко.

Читайте також: Хто голосував за повернення РФ до ПАРЄ. СПИСОК

Також зазначається, що це рішення ПАРЄ ухвалила у символічний день - 25 червня, коли російська сторона мала звільнити українських військовополонених моряків, адже трибуналом давався місяць на їх звільнення.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи без обмежень права голосу.

Українські депутати вже заявили, що будуть оскаржувати повноваження РФ, щойно вона подасть свій список. Якщо це відбудеться, то розгляд даного питання призначать на середу, 26 червня.