У США рідини для електронних сигарет набули спеціальних правил продажу

Майже через чотири місяці після оголошення про нові зміни, FDA нарешті випустило "керівництво" з продажу ароматизованих рідин для електронних сигарет. Цікаво, які зміни будуть в США тепер

Рідини для електронних сигарет в Україні поки що вейпери можуть купити без проблем, а от в США вводять чергові обмеження. Але під керівництвом Скотта Готліба це будуть останні зміни, оскільки комісар подав у відставку. Що вводиться нового:

Чому одні ароматизатори будуть у вільному продажу, а інші - ні? Тому що інші смаки залучають неповнолітніх і викликають ризик почати палити нікотинові продукти або навіть звичайні сигарети. Агентство стверджує, що у нього є доказ того, що ароматизовані вейп-продукти (крім тютюну, м'яти і ментолу) унікально привабливі для неповнолітніх і не так важливі для дорослих.

Але наведені дослідження є старими і обмеженими (включно з опитуваннями 2014 року, у якому взяли участь менше 400 учнів середніх шкіл Коннектикута, США), і агентство проігнорувало торішнє національне опитування майже 70 000 дорослих вейперів, яке чітко показує, що успішні екс-курці вейпери більше люблять фрукти і випічку. Тому онлайн-продажі - як найбільш простий спосіб купити е-рідину, повинні більше контролюватися як з боку самих продавців, так і з боку держави.

FDA заявляє, що онлайн-продавці повинні використовувати "незалежні сторонні служби перевірки віку і особистості, які порівнюють інформацію про клієнтів зі сторонніми джерелами даних". Це ті послуги, які вже використовують багато інтернет-магазини вейпінгу і це те, що може запобігти незаконному продажу продукції.

В Україні поки ніяких обмежень з покупки вейп-товарів немає. Немає також і заборони не продавати електронні сигарети особам молодше 18 років, хоча більшість вейп-шопів дотримуються цього правила і просто відмовляють неповнолітнім у продажу.