Україна може вийти з ПАРЄ, - Іонова

Після повернення повноважень делегації Російської Федерації в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь в цій організації

Про це заявила в.о. голови комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова, передає Інтерфакс-Україна.

"Делегація збереться і буде вирішувати. У принципі ми не бачимо себе в одному залі з росіянами. Ми просто припинимо участь України в літній сесії ... І взагалі я не знаю, чи можна буде туди повертатися, якщо чесно", сказала Іонова.

Читайте також: Хто голосував за повернення РФ до ПАРЄ. СПИСОК

Вона також зазначила, що українська делегація буде протестувати під час процедури повернення повноважень членів російської делегації у вівторок, 25 червня.

 "Ми встанемо і будемо протестувати. І коли вони залишаться в залі, ми покинемо його. Нехай вони голосують за Генерального секретаря (ПАРЄ, - Ред.) без України", - наголосила Іонова.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи без обмежень права голосу.

Українські депутати вже заявили, що будуть оскаржувати повноваження РФ, щойно вона подасть свій список. Якщо це відбудеться, то розгляд даного питання призначать на середу, 26 червня.