Ми будемо відстоювати право українців на власну мову, записане в Конституції, - Княжицький

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, співавтор закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" Микола Княжицький у п’ятницю, 28 червня 2019 року, під час урочистостей до Дня Конституції у Львові

Керівник профільного Комітету зазначив: Конституція - це основа української демократії та Основний Закон, і остання тенденція його частих порушень викликає занепокоєння.

"Ті, хто хоче знищити основи держави - намагаються  знищити  та нівелювати свободи, записані в Конституції, зокрема право українців мати свою державну мову, яку ми відстоюємо та будемо продовжувати відстоювати в українському парламенті та суспільстві", - сказав Княжицький.

Він також повідомив, профільний Комітет готує позицію Верховної Ради щодо позову депутатів "Опозиційного блоку" до КСУ з вимогою скасувати мовний закон.

"Ми зробимо все, щоб цей позов був відхилений, адже він не має ані політичних, ані юридичних підстав. Атаки ворогів України на мову та культуру не припиняться, але я переконаний, що у нас достатньо сил щоб відстояти наші закони", - підкреслив Княжицький.