"Не треба перекладати свій провал на інших". Голова делегації від України в ПАРЄ відповів Зеленському й задав зустрічні питання

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв вступив у заочну дискусію з президентом України Володимиром Зеленським з приводу повернення повноважень делегації Росії в ПАРЄ

Звернення до глави держави політик оприлюднив на своїй сторінці.

"Тут президент питає, що українська делегація зробила, аби не пустити Росію в ПАРЄ? В 2014 вигнали, в 2015 вигнали вдруге, в 2016 ухвалили кілька резолюцій, де була жорстка умова повернення РФ тільки після серйозних кроків збоку Росії, в 2017 вигнали проросійського президента ПАРЄ, в 2018 зірвали репорт про повернення РФ, який був ухвалений тепер", - написав Ар’єв.

"Аграмонта вигнали. Це такий президент ПАРЄ був. Й наостанок ще Слуцького (одіозного представника від РФ- ред.) не пустили в віце-президенти ПАРЄ", - доповнила його слова віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка входить до складу делегації від України.

Читайте також: Віталій Портников: Росія перемогла Україну в ПАРЄ

Ар’єв також поставив зустрічне запитання до президента щодо його дій з недопущення повернення російської делегації в ПАРЄ.

"Ви лише вислухали відмови в Берліні, Парижі і на цьому все? Ви, маючи всі можливості і інструменти, як очільник дипломатії, не запропонували жодних зустрічних умов? Чому не знайшли часу зустрітися з українською делегацією, яка просила про зустріч? Ми би пояснили, що міг зробити президент. Чому не набрали Порошенка, який би теж міг пояснити, що робити, бо робив не один раз? Не треба перекладати свій провал на інших", - зауважив керівник української делегації в ПАРЄ.

Нагадаємо, 27 червня Зеленський  заявляв, що на момент його зустрічей у Парижі та Берліні питання повернення Росії в ПАРЄ нібито було вже вирішеним і він нічого не зміг вдіяти.

11 червня Ар’єв публічно вимагав зустрічі президента Зеленського з українською делегацією в ПАРЄ.

Довідка

25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка передбачала безумовне повернення Росії в Асамблею.

Цього самого дня російські депутати з'явилися в ПАРЄ і були присутні на засіданні. Українська делегація на знак протесту призупинила роботу в літній сесії, за винятком розгляду повноважень російської делегації.

26 червня ПАРЄ затвердила резолюцію, яка знімає всі санкції проти Росії і це попри зухвале порушення нею принципів Ради Європи.

Делегації України, Грузії, Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Словаччини заявили про початок консультацій з національними парламентами й урядами про спільні дії у відповідь на безумовне підтвердження повноважень і повернення всіх прав в Асамблеї російській делегації.