Кандидат в нардепи від "Слуги народу" Куницький в 2015 році був висланий з України як громадянин Ізраїлю, - нардеп Андрій Денисенко

Відмітки у паспортах кандидата в народні депутати по харківському мажоритарному округу від партії "Слуга народу" Олександра Куницького свідчать про те, що він весною 2019 року вісім разів перетинав російсько-український кордон в прикордонному пункті пропуску "Гоптівка" за ізраїльським паспортом і кілька разів з українським, про це повідомив позафракційний нардеп Андрій Денисенко

Кандидат в народні депутати України від партії "Слуга народу" по 169-му округу Олександр Куницький має подвійне громадянство - Ізраїлю та України - і в липні 2015 року його було депортовано з території України за порушення прикордонного режиму, про це заявив 28 червня в своєму Facebook позафракційний нардеп Андрій Денисенко.

"У 169-му виборчому окрузі Харкова від партії" Слуга народу "до Верховної Ради балотується мешканець Запоріжжя, деякий Олександр Куницький, чия дивна активність давно потрапила в поле зору громадськості та блогерів. Ця особа, крім українського, має також ізраїльське громадянство, прямо порушує законодавство країни, до вищого законодавчого органу якої вона балотується ", - написав Денисенко. Сам Куницький, який, за словами нардепа, став громадянином Ізраїлю за законом "Про повернення", спростовує цей факт.

Відмітки в паспортах Олександра Куницького свідчать про те, що він весною 2019 року вісім разів перетинав російсько-український кордон в прикордонному пункті пропуску "Гоптівка" за ізраїльським паспортом і кілька разів за українським. "Погодьтеся, така інтенсивність зв'язків з державою-агресором, та ще й з елементами конспірації, не може не насторожувати. Ці факти і можлива співпраця Олександра Куницького з російськими спецслужбами повинні бути перевірені СБУ", - вважає нардеп.

Політик опублікував фото документу Куницького.

29 червня він також опублікував фото сторінки паспорта зі штампом про примусове повернення громадянина Ізраїлю Куницького з України.

По округу №169, за даними Центрвиборчкому, крім Куницького, станом на 29 червня зареєстровано ще 13 кандидатів у депутати Верховної Раду.