Гройсман назвав Нафтогаз "цинічним монополістом" та закликав ще знизити ціни на газ

НАК "Нафтогаз України" має ще знизити ціни на газ, бо світові ціни зменшуються

Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у рамках робочої поїздки до Полтавської області, повідомляє "Укрінформ".

"Я вважаю, що вони - достатньо цинічний монополіст, з яким мені точно не по дорозі. Я змусив їх знизити ціни на газ у травні та в червні. Мені треба, щоб вони продовжували це виконувати і в липні. Нафтогаз має продовжувати це робити і надалі, адже світові ціни на газ зменшуються. Вони ж хотіли при зменшенні ціни на газ в Європі підвищити її для України. Тому нам із ними не по дорозі. Це є принципова позиція", - сказав Гройсман.

На думку прем'єра, керівному складу НАК "Нафтогаз України" варто було би повернути премії за перемогу у судовому протистоянні в Стокгольмі з російським "Газпромом". 

"Ми ще і копійки не отримали тих грошей в державний бюджет або на рахунок компанії, а вони вже роздерибанили сотні мільйонів гривень. Я пропоную, щоб він (Коболєв, - ред.) повернув ці гроші компанії, і щоб скасували рішення наглядової ради. Тоді це буде абсолютно справедливо", - зазначив він.

Керівному складу НАК "Нафтогаз України" виплачені великі премії за перемогу в першому раунді судового протистояння в Стокгольмі з російським "Газпромом". Відповідна виплата була узгоджена наглядовою радою НАК ще в серпні минулого року, а самі транші здійснені у вересні-жовтні. Рішення про виплату премії стосується 8 осіб.