Поліція відкрила 60 кримінальних проваджень через виборчі порушення

Упродовж передвиборчої кампанії до органів поліції надійшло понад 1,4 тис. повідомлень про порушення у виборчій сфері

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Заступник начальника Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе зазначив, що з початку виборчого процесу розпочато 60 кримінальних проваджень. Серед них 48 кримінальних проваджень безпосередньо пов’язані з порушенням виборчого законодавства.Ще 12 кримінальних проваджень - злочини загально-кримінальної спрямованості, які опосередковано пов’язані з порушенням виборчого процесу.

"Близько 80% від загальної кількості зареєстрованих кримінальних проваджень безпосередньо стосуються порушення виборчих прав громадян. Також вони пов’язані з перешкоджанням вільному здійсненню громадянами виборчого права та підкупом виборців", - сказав заступник начальника голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич пояснив, що з понад 1,4 тис. повідомлень про порушення законодавства "переважно вказана інформація, пов’язана з незаконною агітацією, - 1093 факти, підкупом виборців - 114 фактів, перешкоджанням здійсненню виборчого права - 48 фактів".

Фацевич додав, що для того, щоб запобігти порушенню правопорядку у день виборів заплановано залучити понад 72 тис. поліцейських.

Найбільше кримінальних проваджень відкрили в Одеській (8) та  Дніпропетровській областях (7), а також у Києві (6).