Microsoft і Amazon думають про перенесення виробництва з Китаю

HP, Dell, Microsoft і Amazon можуть перенести значну частину свого виробництва з Китаю через побоювання посилення торгових баталій між Вашингтоном та Пекіном

Про це повідомляє видання Nikkei.

Повідомляться, що HP і Dell хочуть перенести до 30% потужностей в сегменті виробництва ноутбуків, при цьому керівництво HP думає над створенням нової ланцюга поставок в Тайвані або Таїланді. Перенесення може початися вже в кінці третього кварталу.

Microsoft, Google, Amazon, Sony і Nintendo думають над перенесенням виробництва ряду ігрових консолей і "розумних" колонок. Dell вже запустила пілотне виробництво ноутбуків в Тайвані, В'єтнамі та на Філіппінах. Amazon і Nintendo розглядають в якості альтернативи Китаю В'єтнам, в той час як Microsoft придивляється до Таїланду та Індонезії. Lenovo Group, Acer і Asustek Computer також думають над перенесенням потужностей.

Ці кроки стануть ударом для китайського експорту електроніки, що десятиліттями підживлював економічне зростання країни. Китай є найбільшим у світі виробником ПК, а також смартфонів.

Загальний обсяг імпорту та експорту Китаю в сегменті електроніки збільшився в 136 разів до 1,35 трильйона доларів у 2017 році від трохи більше 10 мільярдів доларів у 1991 році, повідомляє китайський постачальник даних QianZhan.

Тим не менш, багато технологічних компаній були сильно постраждали від торговельного конфлікту між США та Китаєм, у рамках якого адміністрація Трампа вже обклала додатковими тарифами китайський експорт до США на суму 250 мільярдів доларів, в той час як загроза ескалації залишається.