Через 6-8 років: Парубій назвав найбільш сприятливий період для України для вступу в ЄС

Україна матиме найбільше шансів вступити в Євросоюз, коли там головуватимуть Польща та Литва

Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV

Парубій нагадав, що одним з перших законів, ухвалених за часів "Партії регіонів", були відмова від НАТО і позаблоковий статус. 

Саме тоді, коли Україна була позаблоковою державою, Росія напала на країну.

"Нашим головним завданням в майбутньому парламенті буде створення потужної української сили, професійної сили, яка з перших днів, не розгойдуючись, зможе протистояти будь-яким спробам російського реваншу", - сказав голова ВР.

Він зауважив, що акцент робитиметься на недопущенні реваншу "у питаннях національної ідентичності".

Другим завданням буде об'єднування всіх нардепів навколо концепції шляху до ЄС і НАТО.

"Я знаю, які кроки можна робити на міжнародній арені, щоб наблизити день вступу до ЄС. "2025 і 2027 рік – це період, коли головування в ЄС будуть мати Польща (2025-й, - ред.) і Литва (2027, - ред.). Голови парламентів говорять, що це буде наш найбільший шанс. Ми знаємо, як і шо робити, ми будемо об'єднувати депутатів від різних фракцій, окрім цілковито російських, щоб Україна не зупиняла стратегічний напрямок на ЄС і НАТО", - зауважив Парубій.

Він наголосив, що це є одним з найважливіших питань. "Які б ми не робили реформи, треба розуміти, що проти нас стоїть одна з найбільш потужних армій світу. І НАТО є найбільшою гарантією безпеки для кожного нашого громадянина. Нам важко самим протистояти великій імперській армії", - додав він.