"Ми як корабель-привид без капітана в оточенні піратських суден в шторм", - Княжицький про дипломатичні поразки за Зеленського

Свідомі українські політики мають докласти максимум зусиль на дипломатичному рівні, в тому числі із залученням власних зв'язків у Європі та Америці, щоб відновити міжнародну підтримку України на тлі послаблення МЗС і Верховної Ради внаслідок дій президента Зеленського

Про це заявив у Facebook голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

"Після обрання Ради кожен притомний, досвідчений і патріотичний політик повинен буде докласти максимум дипломатичних зусиль, щоб через особисті зв‘язки у країнах Європи і Америки хоч якось відновити нашу міжнародну підтримку. Не для підтримки дивної влади, обраної безвідповідальною більшістю, але для захисту нації і країни, за яку віддано стільки життів", - написав Княжицький.

Голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності нагадав, що Італія посилює економічну взаємодію з РФ попри санкції, Угорщина звинувачує попереднього президента України в антиугорській політиці, а Володимир Путін прямо вимагає скасування указу Петра Порошенка про блокаду ОРДЛО.

"Російський державний суверенний фонд підписує угоду з італійським державним кредитором про спільне інвестування 300 млн євро в італійські фірми, які хочуть розширити свій бізнес у Росії. Тому що Путін і прем‘єр Італії Конте пообіцяли посилити взаємні економічні зв‘язки, незважаючи на санкції. Путін вимагає скасування блокади я Донбасу у розмові з тим самим Конте і прямо вимагає скасувати указ Порошенка. Сійярто, голова угорського МЗС, в Канаді заявив, що Порошенко проводив "антиугорську" політику і сподівається на скасування Зеленським після парламентських виборів законів про мову та освіту. А ми як у вакуумі. Безвладдя. Розгублений недосвідчений президент, МЗС без голови після критики Зеленського, фактично паралізована Рада після указу Зеленського. Ми як корабель-привид без капітана в оточенні піратських суден в шторм", - зазначив Княжицький.