"Це не той метод, який треба використовувати". Радник президента Гетманцев виступив за повернення до окупованого Криму водопостачання з материкової України

Не пропускаючи до анексованого Кримського півострову прісну воду, Україна шкодить своїм громадянам. Таку думку висловив радник з економічних питань президента Володимира Зеленського, доктор юридичних наук Данило Гетманцев

Про це політик заявив ввечері 5 липня 2019 року в ефірі телеканалу ATR, передає Еспресо.TV.

"У нас на сьогодні, можна сказати, ще не сформована позиція щодо цього питання в партії. Я Вам можу сказати мою особисту позицію, тобто не виступаючи від імені когось іншого. Я вважаю, що вимикаючи водопостачання окупованим територіям ми таким чином шкодимо людям, які є нашими громадянами. Мені здається, що це є не той метод, який треба використовувати для відновлення нашого контролю над нашими територіями", - зазначив Гетманцев.

Читайте також10 фактів про Данила Гетманцева, радника Зеленського з публічних фінансів та оподаткування

Він додав, що після парламентських виборів "Слуга народу" (він іде у партійному списку під №20) ініціюватиме у Верховній Раді створення комітету з окупованих територій з двома підкомітетами, оскільки зусиль одного лиш профільного міністерства у цьому напрямку недостатньо, і вже на комітеті розгяладатимуть усі нагальні питання, зокрема, і щодо проблем Криму.

Також Гетманцев високо оцінив застосування Зеленським у спілкуванні з Росією "політики невеликих кроків", яку він назвав "ефективною".

Слід наголосити, що заява радника глави держави співпала у часі з дозволеним загарбниками мітингом в Армянську.

5 липня мешканці цього розташованого на Перекопському перейшийку міста змогли безперешкодно зібратися й вільно вимагати від України поновлення роботи Північно-Кримського каналу, як казали виступаючі, з огляду на катастрофічну екологічну ситуацію. 

Фото - twitter.com/CrimeaUA1

Довідка

Українська влада припинила надходженння до Криму прісної води ще 2014 року.

Восени 2018 року заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак заявив в ефірі телеканалу Еспресо.TV, що розгляд питання водопостачання з Херсонщини, який би обов'язково оплачувався кримськими споживачами, може початися тільки в тому випадку якщо, по-перше, Російська Федерація, "як країна-окупант в Криму, як країна-агресор", звернеться офіційно до України з питання подання води, і якщо, по-друге, російська влада у цьому зверненні визнає факт окупації Криму.

Лише після виконання Москвою цих двох умов, додав урядовець, можна розмірковувати "скільки їм буде коштувати ця вода".