Матюки ще нікого не врятували від інфаркту, - Богомолець відповіла Супрун

Ольга Богомолець розповіла про нюанси свого законопроекту "Про протидію лихослів'ю" (про дематюкацію мови)

Про це вона заявила під час засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова, передає Еспресо.TV.

Богомолець заявила, що не погоджується з альтернативним законопроєктом про зняття з громадян відповідальності за лайку.

"Цим законопроєкт я буду продовжувати вичищати простір парламенту, вичищати простір публічний для того, щоб туди приходило більше культурних, моральних людей у яких вистачатиме словникового запасу для того, щоб висловлювати свої почуття, свої думки у цензурній формі", - сказала вона.

Богомолець додала, що на даний момент відповідальність за використання нецензурної лексики несуть тільки фізичні особи, а публічні люди — ні. Наголосила, що це питання треба врегулювати.

"На сьогоднішній день в існуючому законодавстві у нас є заборона щодо використання лайки фізичних осіб в громадських місцях — це існує на сьогоднішній день. Інші питання не врегульовані. Я вважаю, що публічна особа не може прирівнюватись, яка виходить на центральний телеканал, не може бути прирівняна до фізичної особи на автобусній зупинці чи ще десь", - пояснила Богомолець.

І наголосила, що "публічна особа мусить нести значно більшу відповідальність за свою поведінку".

Крім того, Богомолець прокоментувала реакцію Міністерства охорони здоров'я на закон про дематюкацію.

"Коментарі, які були створені у суспільстві і Міністерство охорони здоров'я, яке рекомендувало українцям матюкатися, бо це начебто має якусь лікувальну дію, насправді, позбавлені професійності, бо матюки ще нікого не врятували від ні від інфаркту, ні від інсульту, ні від онкології, ні , на жаль, від ДТП", - сказала вона.

На додачу, Богомолець запропонувала збільшити штрафні санкції для людей, які використовують нецензурну лексику.