СБУ викрила підполковника Нацгвардії з паспортом і пенсією РФ та доступом до держтаємниці України, який збирав дані про сили АТО

Військова контррозвідка СБУ викрила підполковника Нацгвардії, який оформив у окупованому Криму російську військову пенсію та "громадянство" РФ

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У 2014 році чоловік, який "співчував" ідеології "рускава міра", виїхав до окупованого Криму, де отримав паспорт РФ, водійське посвідчення, став на військовий облік і у пільговому порядку оформив російську військову пенсію, оскільки у 1995 році воював у Чечні в складі військ РФ.

У 2016 році чоловік влаштувався на військову службу до Головного управління Нацгвардії за сприяння екс-керівництва НГУ та отримав допуск до державної таємниці. Після цього чоловік звернувся до командування щодо направлення його в район проведення антитерористичної операції.

У штабі АТО підполковник Нацгвардії на порушення вимог секретності збирав на флеш-носіях секретні дані щодо бойових завдань підрозділів НГУ зі складу сил антитерористичної операції.

Для попередження витоку та розголошення держтаємниці співробітники СБУ вилучили виявлені носії інформації. Підполковника відсторонено від виконання службових обов’язків, матеріали щодо нього передали до органів досудового слідства.