Парубій звернувся до "тіней з минулого", які намагаються скасувати виборчий кодекс

Голова Верховної Ради Андрій Парубій прокоментував спроби скасувати виборчий кодекс тими, хто голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року

Про це він заявив під час години запитань до уряду, передає Еспресо.TV

Нардеп від групи "Відродження" Дмитро Святаш вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 11 липня 2019 року про прийняття в цілому проекту Виборчого кодексу України. Також його зацікавило, чи розглядалась ця постанова профільним комітетом парламенту.

На думку Святаша, законопроект приймався із, начебто, численними порушення регламенту.

"Звертаюсь до голови Верховної Ради. А чи розглядалась постанова профільним комітетом? Ця постанова вносилась практично без розгляду профільного комітету. Ми нічого не можемо зробити із цим головою Ради. На щастя, йому недовго залишилось. Щодо законопроекту, то він був прийнятий із чисельними порушеннями, коли 18 раз приймається кодекс", - зазначив Святаш.

На що Андрій Парубій йому відповів: "Дуже прикро, коли нас привчають до поваги до регламенту, ті, які голосували за закони 16 січня руками. За закони, які призвели до вбивства наших хлопців. Хочу наголосити тим тіням з минулого, які сьогодні намагається збити одну з найбільших реформ Верховної Ради: ми поверталися до голосування до правок, а сам кодекс був проголосований одним голосуванням".

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада прийняла новий виборчий кодекс з відкритими списками і прохідним бар'єром на рівні 5%. За це проголосували 230 народних депутатів.