Парламентська фракція "Слуга народу" буде непередбачуваною й може просто розбігтися, - Фейгін

Неминуче суттєве зниження рейтинг президента Володимира Зеленського може негативно вплинути на поведінку членів його фракції у новій Верховній Раді

Про це теоретик права, правозахисник та опозиційний діяч з Росії Марк Фейгін заявив в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

"Якщо рейтинг істотно піде вниз, вся фракція "Слуги народу", яка матиме більшість або ж 30-40%, розбіжиться. Це ж люди-то нові, він сам (Зеленський - ред.) каже, що цих людей набирали практично з нізвідки. Це не люди з політичними біографіями. Передбачити як вони поведуть себе в ситуації, коли їх кумир раптом почне втрачати рейтинг, неможливо. Вони можуть почати дрейфувати з фракції, вони можуть почати голосувати не так", - пояснив він.

Читайте такожЗ ким і з чим йде на вибори "Слуга народу"? Хто є хто у списку партії Зеленського

За словами Фейгіна, вся справа в тому, що у "Слуги народу" немає структури, а ті люди, що знаходяться там, не мають однакових переконань.

"Які це люди в дійсності? Які їхні переконання? З того, що я бачу в українських ЗМІ, там дуже різношерста публіка. Туди напхано різних людей. Це нова партія. У неї ніколи не було своєї структури. Не було "сита", яке "просіює" людей з регіонів, які дійшли до політики київського рівня", - зазначив експерт.